Вицепремиерът Валери Симеонов определи протестното шествие в Слънчев бряг като

...
Вицепремиерът Валери Симеонов определи протестното шествие в Слънчев бряг като
Коментари Харесай

Симеонов: В манталитета на българина е да си мисли, че е над закона

Вицепремиерът Валери Симеонов дефинира протестното шествие в Слънчев бряг като неуместно, парадоксално и режисирано. Според него зад демонстрацията прозират „ ползите на мутри “. Симеонов съобщи пред БургасИНФО, че не укорява чиновниците на заведенията, само че им предложи да спазвят закона, който не разрешава високи децибели навън след 23.00 часа.

„ Това са режисирани митинги. Парадоксално звучи: мутрите стачкуват против страната. България се трансформира в много неповторима страна “. Така Валери Симеонов разяснява протестното шествие през днешния ден в Слънчев бряг, в което над 500 души се оповестиха срещу така наречен акция „ Тишина “ и засилените инспекции против шумни заведения.

„ Я, вземете да се поинтересувате, каква е поддръжката за прекъсването на музиката. Стотици пъти по-мащабна е “, акцентира Валери Симеонов.

Вицепремиерът съобщи, че няма нищо срещу чиновниците от заведенията.

„ Те не са отговорни, тъй като би трябвало да имат работа и да си получават заплатата. Но законът не разрешава каквото и да е озвучаване след 23.00 часа ", уточни той.

“Между другото, в случай че се пробват да продължат с митингите, просто си мисля, че в петък и събота съм свободен вечерта. Мога да си намеря някакво занятие. Нека стачкуват, пък да видят дали ще работят вечерта “, сподели още Симеонов.

„ И Бойко Борисов да помогне на скандиращите жители в Слънчев бряг. Няма по какъв начин Бойко Борисов да спре Валери Симеонов, нито Валери Симеонов може да спре Бойко Борисов, когато се работи по една стратегия, която сме подписали дружно “, предизвести за следващ път в утринния блок на "Нова телевизия " вицепремиерът Валери Симеонов.



„ Нито дърпам шалтери, нито познавам диджея, който по всички студия говореше. Аз бях отвън заведението, а полицията си прави вътре работата. Войната продължава. Имало е и нощес несъмнено звук, има заведения, чиито притежатели са самозванци и си мислят, че са над закона. Това е в манталитета на българина “, сподели още Симеонов.

Той заяви, че 89 заведения са били затворени с издадени актове, а бургаският административен съд със „ скоростта на светлината ги отваря “ и равносметката била – 80 отворени заведения и единствено 9 затворени.

Домакините на анулирания фестивал Solar Summer в Слънчев бряг - заведението "Какао бийч ", имат намерение да потвърдят в съда, че акциите на вицепремиера Валери Симеонов против шума в курорта са непозволени. Това заяви в изявление за "Нова телевизия " представителят на клуба Иван Дончев.

Вчера уредниците взеха решение да анулират последните две прояви на най-големия летен музикален фестивал навън в България поради акциите на разнообразни институции под управлението на Симеонов. Някои от най-популярните нощни заведения в курорта бяха затворени, като беше изземана озвучителна техника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР