Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че смята да прави проверки за

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че смята да прави проверки за
Коментари Харесай

Валери Симеонов ще прави проверки за шума и в зимните курорти

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че счита да прави инспекции за шума в зимните курорти, както правеше и в летните.

Преди първото съвещание на работната група по въпросите на туризма той съобщи, че със законови промени ще се търсят по-ефикасни ограничения за превъзмогването на казуса с шума в курортите.

Според него в настоящия Закон за туризма ограниченията са предупредителни, планувани са и едномесечни периоди за обезшумяване.

Днес работната група ще разиска промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията. Сред проблематичните въпроси, които би трябвало да бъдат решени, с изключение на тези за шума, вицепремиерът посочи и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма. Според Симеонов те са " уродливо събитие, което пречи на развиването на естествен туризъм ", както и набирането на работна ръка за бранша и квалификацията й.

Вицепремиерът уточни, че квалифицираните законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с идния зимен сезон, тъй като по думите му няма сериозна разлика сред проблемите в летните и зимните курорти.

Валери Симеонов посочи, че след съвещания тези промени бързо ще бъдат импортирани в Народно събрание, като задачата е най-малко част от нормативните промени да стартират да работят от тази зима, отбелязва Българска телеграфна агенция.

На въпрос по отношение на проектопромени в Закона за туризма вицепремиерът съобщи, че не е задоволително този, който раздава категоризацията - Министерството на туризма, да прави и инспекции, тъй като това основава " опасности от репресии за неуместните ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР