Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е доволен от вчерашния извънреден

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е доволен от вчерашния извънреден
Коментари Харесай

Валери Симеонов е доволен от извънредния коалиционен съвет на ГЕРБ и ОП

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че е удовлетворен от вчерашния ексклузивен съдружен съвет на ГЕРБ и " Обединените патриоти ", извършен след появилото се напрежение сред него и ръководителя на Парламентарната група " Обединени патриоти " и водач на " Атака " Волен Сидеров, оповестява Българска национална телевизия.
 След физическата кавга в Народното събрание Борисов успокои: Коалицията е постоянна  Марешки: Тази коалиция няма да се разпадне, на процедура ръководят ГЕРБ и Движение за права и свободи
Приветствам решението на Народното събрание, с което отпаднаха тези два параграфа от Закона за приватизация и следприватизационен надзор, съобщи Симеонов. „ Мисля, че останалото е задоволително разяснено “, разгласи той. „ Мога да кажа единствено, че съм удовлетворен от развиването на нещата “, разяснява вицепремиерът, представен от " Фокус ".

Днес Симеонов отиде в Народното събрание да отговори на въпрос за инспекциите на заведенията по морето, подложен от Сидеров по време на парламентарния надзор.

" Проверките по морето са инспекции на институциите, на контролните органи, които получават поддръжка от мен ", изясни Симеонов.

„ Аз нито съм уредник, нито съм лидерът, нито Фюрера, или какъвто там да било на инспекциите. Проверките са общоприети и не се организират нито първа, нито втора, нито пета година, а всяка година. Това е напълно в моите пълномощия, както и контролът върху приватизационните и следприватизационните покупко-продажби “, разгласи вицепремиерът.

Отговорът му е във връзка репликата на ръководителя на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров: „ Нали работим в полза на страната, нали това ни движи постоянно, без значение дали ще се занимаваме с обекти към морето, или с такива „ в сърцето на България “ би трябвало правилото да е еднакъв “.

Валери Симеонов сподели още: „ Поемам ангажимент да дава въпросния контракт за концесия на злато през моя сътрудник Томислав Дончев, който съм сигурен, че няма да има нищо срещу “.

През седмицата в групата на патриотите имаше съществено напрежение и взаимни нападки за лобизъм. Волен Сидеров съобщи даже, че е подготвен да смени Симеонов от поста му и го упрекна, че с инспекциите унищожава българския бизнес. Днес Симеонов пък отхвърли да отговори на въпрос дали продължава да е на мнение, че ГЕРБ и " Атака " са прокарали поправките в закона за приватизацията с желание да лобират.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР