Вицепремиерът Валери Симеонов каза днес в парламентарната зала, че нямал

...
Вицепремиерът Валери Симеонов каза днес в парламентарната зала, че нямал
Коментари Харесай

Валери Симеонов и Волен Сидеров спориха в парламентарния контрол

Вицепремиерът Валери Симеонов сподели през днешния ден в парламентарната зала, че нямал пълномощия да отговори на въпрос на Волен Сидеров по отношение на концесиите за злато на територията на България. Симеонов обаче се ангажира да изиска контракта за концесията на злато в Челопеч посредством сътрудника си Томислав Дончев и да го даде на Сидеров.

Симеонов уточни, че за концесиите на подземни благосъстояния дава отговор министърът на енергетиката, а активността на министъра на енергетиката е в ресора на заместител министър-председателя Томислав Дончев. Симеонов изясни, че въпросите, свързани с подземните благосъстояния включително златодобива, са регламентирани със Закона за подземните благосъстояния, който е специфичен във връзка с Закона за концесиите, а той ръководи координационният съвет по концесиите, на съображение на разпореждания от Закона за концесиите.

" В своята активност постоянно прецизно съм се придържал към своите пълномощия и отговорности, няма по какъв начин да ги наруша и да вляза в периметъра на различен вицепремиер ", разяснява Валери Симеонов.

Волен Сидеров не остана задоволен от отговора на Валери Симеонов. Това по-скоро е бягство от отговор, тъй като вътрешното официално разделяне на ресори в Министерски съвет в тази ситуация не е значимо, разяснява той. Сидеров уточни, че ще сложи въпроса на министъра на енергетиката и на вицепремиера Дончев, само че попита Симеонов какво е пречело да извади контракта за концесия на злато в Челопеч и да го донесе в Народното събрание. Според него има учредения за преустановяване на контракта.

" Дали ще се занимаваме с обекти край морето или с обекти вътре в сърцето на България, би трябвало правилото да е еднакъв - ползата на България ", разяснява Сидеров и изрази подготвеност да взе участие в инспекции на концесии в страната.

Валери Симеонов отговори, че инспекциите по морето са в действителност на контролните органи, които получават поддръжка от него. " Аз нито съм уредникът, нито съм лидерът, нито съм фюрерът на тези инспекции ", уточни той. Тези инспекции се вършат всяка година, само че това е напълно в моите пълномощия, както е в моите пълномощия контролът върху приватизационните и следприватизационните покупко-продажби, добави вицепремиерът. Поемам ангажимент да направя нужното да изискам контракта и да ви го дава, естествено посредством моя сътрудник Томислав Дончев, който съм сигурен, че няма да има нищо срещу, добави Симеонов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР