Вицепремиерът Валери Симеонов е поставил въпроса и е поискал съдействие

...
Вицепремиерът Валери Симеонов е поставил въпроса и е поискал съдействие
Коментари Харесай

Китайският посланик ще съдейства за отмяна на забраната за внос на продукти с българска роза Дамасцена

Вицепремиерът Валери Симеонов е сложил въпроса и е изискал подпомагане от страна на китайския дипломат господин Хайджоу по отношение на проблема с вноса в Китай на български хранителни артикули със наличие на роза Дамасцена, който породи терзания за българските производители-износители в Китай, оповестиха от Министерски съвет.

Правителството напомня, че наскоро стана ясно, че през март 2010 година Департаментът по стандарти за сигурност на храните, проучване и оценка на Националната здравна стратегия към Националната комисия за здраве и фамилно обмисляне на Китайската национална република е приел и разгласил спомагателен лист с позволените съставки за хранителни артикули в Китай. Документът съставлява така наречен „ позитивен лист “ на обичайно неядливи вещества, които могат да бъдат влагани в хранителни артикули. Това сътвори съществени терзания, че всичко, което не попада в него, не може да бъде добавяно в хранителни артикули и популяризирано на китайския пазар.

Посланик Хайджоу поел ангажимент да изследва процедурата с китайските управляващи и да спомага за включването на сорта роза Дамасцена в листата, а вицепремиерът Симеонов изискал това да стане в най-кратък период.

Страните изразили обща позиция, че българските производители и търговци, изнасящи в Китай, нямат съображение за безпокойствие във връзка с износа на позволените и досега хранителни артикули, включващи съставки от роза.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР