Вицепремиерът Валери Симеонов днес се отзова на среща с хотелиерите

...
Вицепремиерът Валери Симеонов днес се отзова на среща с хотелиерите
Коментари Харесай

Симеонов подкрепи хотелиерите срещу предложените промени в Закона за туризма

Вицепремиерът Валери Симеонов през днешния ден се отзова на среща с хотелиерите в Несебър и Слънчев бряг, които се оповестиха против предлагането за новите промени в Закона за туризма. В сектора недоволстваха против текстове в новите промени в Закона за туризма, които следва да бъдат прегледани от Народното събрание, съобщи БГНЕС.
„ Ние хотелиерите, които работим в национални курорти, сме срещу това, което предлага министърът на туризма, и изключително параграф 100, в който желае да изведе националните курорти от закона за шума, безапелационна бе Дияна Колчева, която е хотелиер и ръководител УС на Сдружение с нестопанска цел ”Клуб на хотелиера Несебър”.
Хотелиерите се оповестиха срещу готвената смяна Министерството на туризма да поеме функционалностите на Комисията за отбрана на потребителите, които сега категоризират хотелите. Те нарекоха това тоталитарно ръководство.
„ Това са едни остарели такива мераци на министърката да вземе да узурпира в ръцете си всичко. И пълномощията си за категоризация и контрола. С други думи, и хляба и ножа в ръцете, знаете какво значи. Това значи условия за репресии на неуместните, на тези, които доста се обаждат”, разяснява недоволството на сектора Валери Симеонов. Той поддържа хотелиерите.
В сектора оповестиха още сериозен спад в поръчките за месец юни в хотелите в Слънчев бряг, които не са на първа линия до морето. „ Говорим за втора трета, четвърта линия хотели, които разбирате ли, нямат записвания. Дори от ранните записвания имаше взрив на записвания, по-късно се отдръпнаха и в последна сметка сега има спад от 20 до 50% от регистрираните нощувки. И все още са факт тези 50%, а министърът върви и споделя на всички, че имаме растеж от 20%”, сподели още Колчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР