Вицепремиерът в оставка Мария Габриел призова политиците от ГЕРБ-СДС и

...
Вицепремиерът в оставка Мария Габриел призова политиците от ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Габриел за бъдещи преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Важно е да се запази добрият тон

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел прикани политиците от ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " да съблюдават положителния звук в връзките си. И посъветва да не се прекрачват граници, оттатък които след изборите ще е мъчно да се водят диалози.

Габриел разяснява и номинацията на Калин Стоянов за длъжностен вътрешен министър и регистрира свършената им взаимна работа по тематиката " Шенген ". 

Важно е да се резервира положителният звук и да не се прекрачват граници, от които диалогът ще стане неосъществим. Вярвам в положителния разсъдък, в отговорността на всеки. Това съобщи външният министър в оставка Мария Габриел.

" С Калин Стоянов сме работили извънредно добре на тематика „ Шенген ” ", добави Мария Габриел.

Тя отхвърли да разяснява състава на служебното държавно управление, препоръчан от Димитър Главчев. „ Не бих могла да давам оценка, тъй като не съм част от този кабинет ”, сподели Габриел. И добави, че за нея е значимо служебният външен министър да може да обезпечи поредност.

На въпрос за оценки от задграничните ни сътрудници за политическата обстановка у нас, Габриел означи, че те не биха си разрешили да разясняват на този стадий. „ Случващото се в България се следи с интерес. Вярвам, че всички трябва да останат ангажирани с тази тематика ”, уточни министърът в оставка.

Тя взе участие във форума „ Европейски Съюз се среща с Балканите “, който се организира в София Тех Парк.

„ Нека всички работим дружно за това България да бъде в Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) ", прикани Габриел.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР