Вицепремиерът в оставка Мария Габриел коментира, че е много важно

...
Вицепремиерът в оставка Мария Габриел коментира, че е много важно
Коментари Харесай

Мария Габриел призова за запазване на добрия тон между ГЕРБ и ПП-ДБ

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел разяснява, че е доста значимо да се резервира положителният звук в връзките сред ГЕРБ и ПП-ДБ и прикани да не се прекрачват граници, оттатък които ще е мъчно в бъдеще да се водят диалози.

" С ПП-ДБ доста е значимо да се резервира положителният звук и да не се прекрачват граници, оттатък които ще е доста мъчно да се водят диалози. Така че към момента имам вяра в положителния разсъдък и в отговорността на всеки. Смятам, че всеки доста отговорно би трябвало да подходи към тази обстановка и да не прави разговорът неосъществим, тъй като каквото и държавно управление да има, каквито и цели да има, за тях е нужен екип и този екип би трябвало да работи дружно ", разяснява тя.

Относно номинацията на вътрешния министър Калин Стоянов за продължение на мандата му в Министерство на вътрешните работи, Габриел разяснява, че като външен министър е работила извънредно добре с Калин Стоянов по присъединението ни към Шенген и работата му в тази област е оценена и в Европейски Съюз.

Габриел изрази вяра, че наследникът ѝ на поста ще продължи единната външна политика на България с съществени цели Шенген, еврозоната и участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Тя отхвърли да даде оценка на проектосъстава на кабинета " Главчев " като посочи, че всяко държавно управление заслужава да има дни, през които да покаже по какъв начин работи.

" Сигурна съм, че протичащото се у нас се следи с интерес в Европейски Съюз, тъй като имам вяра, че всички доста ясно би трябвало да останем ангажирани с Шенген. Да - прелестна крачка напред е отпадането на границите по въздух и море, само че - несъмнено, сухопътните граници остават съществена тематика. Затова е значимо в действителност да има граници - и в размяната на реплики, и методът, по който се вършат внушения. Това е доста значимо, тъй като в Европейски Съюз се работи с обстоятелства, работи се с документи ", съобщи тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР