Вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от

...
Вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Много ми се иска да идва края на кастата на недосегаемите милионери

Вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител се надява, че страната ще реализира триумф в битката с тези, претендиращи за недостижимост през годините на прехода, огромна част от които сега са гонени от закона и се укриват зад граница или са в родните арести. Той е уверен, че обществото ще възвърне доверието си към страната, в случай че се стигне до обективен процес на събитията. Темата той разяснява в предаването “Офанзива “ по Канал 3.

“Много ми се желае да идва края на кастата на недосегаемите милионери. Има две аргументи за това. Първа е, че е доста неприятно, когато някой се усеща недостижим. Това значи, че може да прави каквото си желае без да се преценява със закони и с упованията на хората. Втората причина е доста по-силна. Ако хората се убедят в това, че няма недосегаеми, те ще имат вяра доста повече на страната. Една от аргументите през годините обратно за ерозиралото доверие към страната е тъкмо чувството, че някой има доста по-особени права от елементарните жители “, сподели Дончев.

Вицепремиерът приема рецензиите и обвиняванията от страна на хора, като Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, като подчета, че властимащите са в изключително внимателно състояние, защото от решенията им постоянно ще има недоволни.

“Дали обвиняванията на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от могат да разклатят държавното управление, не мога да кажа, само че сигурно имат резултат. Когато държиш власт в ръцете си, в очите на хората може да си доста мощен, само че истината е, че си извънредно уязвим, тъй като, в случай че скъсаш тънката нишка, наречена “доверие “, не можеш да свършиш нищо. Не недооценявам нито един упрек, нито една рецензия и нито едно обвиняване “, сподели още Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител.

Един от водачите на ръководещата коалиция изрази поддръжката си към концепцията за Държавна петролна компания, само че и рецензията си към въвеждането на друга данъчна ставка в избрани сектори. В единия случай той акцентира значимостта на основаването на още по-конкурентна среда на петролния пазар, а в другия случай показа, че практиката от другите страни при понижаване на Данък добавена стойност не води до понижаване на цените за крайния консуматор. И въпреки всичко той изрази вяра, че облекчението ще бъде от изгода на бизнеса, с цел да се стабилизира и възвърне след рецесията.

Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител изрази поддръжката си към концепцията за въвеждане на плосък налог. “Доказано е, че плоският налог води до изсветляване на стопанската система. Доказано е исторически, че след въвеждането му се събират повече доходи. Тук има една заблуда. При плоския налог този, който печели повече, той заплаща повече. Това е аритметична процедура. Този, който печели по-малко, заплаща по-малко. Ако получавате 10 000 лева, 10% се равняват на 1 000 лева, само че, в случай че получавате 1 000 лева, тогава 10% се равняват на 100 лева Има явна разлика “, сподели той.

Щетите върху стопанската система занапред ще бъдат изчислявани, съгласно вицепремиера, тъй като веригите на доставки са прекратени. Той даден за образец пониженото търсене на пазара на коли и застоя в авиацията, като напомни, че у нас има фабрики за произвеждане на части за засегнатите огромни компании и в случай че с 50% е намаляло търсенето на коли, тогава и производството на части се чака да намалее най-малко с толкоз. В резултат следва и личният състав да бъде сгънат на половина. В този ред на мисли Дончев разгласи, че българската стопанска система ще последва развоя на международната, защото страната ни е експортно насочена.

Вицепремиерът Дончев изрази и поддръжката си към мярката 60/40 по следния метод: “Може би до най-вече компании и служащи е достигнала мярката 60/40. Там имаме поръчки за 250 000 заети, макар всички отрицателни мнения за нея, което значи, че, в случай че тази мярка не съществуваше, броят на безработните щеше да е с 250 000 по-голям “.

А що се отнася до предстоящите повече от €13 милиарда еврофондове, които се плануват за излизане от рецесията, той сподели, че сега това към момента е на равнище план в Европа, само че в България се работи по проект за консумиране на тази помощ, която би станала факт едвам през есента на тази година.

По адрес на идните избори следващата година, Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител се въздържа от подробен коментар и разбор, защото счита, че към момента е рано, само че поддържа проектите на редица политически персони, които имат намерение да се впуснат в борбата за Народното събрание, като направи съпоставяне с конкуренцията на пазара за горива и акцентира, че това би било от изгода на обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР