Вицепремиерът Томислав Дончев не очаква премиерът да върне министъра на

...
Вицепремиерът Томислав Дончев не очаква премиерът да върне министъра на
Коментари Харесай

Томислав Дончев не очаква премиерът да върне социалния министър на поста му

Вицепремиерът Томислав Дончев не чака министър председателят да върне министъра на труда и обществената политика Бисер Петков на поста му, откакто самият Борисов изиска и получи оставката му.

" В демокрацията е изцяло обикновено разнообразни публични групи да показват разнообразни позиции ". Коментира пред БНР Дончев във връзка митинга на разнообразни организации против оставката на Бисер Петков.

" Не мисля, че има съответен случай, изключително от последните дни, което да е причина за това решение на премиера ", сподели Дончев.Според него претекстът за поисканата оставка е бил неизпълненото очакване на премиера за по-високо движение и по-високи резултати в Министерството на труда и обществената политика.

" От един министър се чака да бъде и политически представител. Наред с положителните неща, които се случиха, в обществото се развихриха и значително драми, някои от които не съумяха да бъдат обговорени задоволително съответно обществено, една от тях тече и сега - основаната съвсем всеобща социална неуравновесеност, че някой има желание да взема децата на българите и да ги праща не знам къде ", разяснява вицепремиерът. По думите му тази тематика не е била обяснена задоволително добре освен от общественото министерство, само че и от Министерството на образованието, здравното министерство, народните представители и от целия кабинет.

" Да си на министерска позиция и да си единствено специалист, значи да не използваш целия капацитет на позицията ", сподели Дончев и изясни, че министърът би трябвало да прави политики и с обществени послания: " Едно добре скроено обществено обръщение има по-голяма обществена мощ даже от закон ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР