Вицепремиерът Томислав Дончев назова с какъв процент държавата трябва да

...
Вицепремиерът Томислав Дончев назова с какъв процент държавата трябва да
Коментари Харесай

Дончев: Държавата трябва да влезе в ЧЕЗ с минимум 34%

Вицепремиерът Томислав Дончев назова с какъв % страната би трябвало да се включи в договорката за ЧЕЗ, в случай че бъде позволена до покупката на електроразпределителното сдружение. И съгласно него минимумът е 34 %.

" Разликата сред 33 и 34% дялово присъединяване на страната е голяма, не би имало смисъл от по-ниско от 34% присъединяване, тъй като то не би дало особени принадлежности да се взе участие в процеса на взимане на решения ", разгласи Дончев пред БНР и по този начин отговори на въпроса, на който мнозина избягваха до момента директния отговор.

Той още веднъж изясни за какво страната е декларирала предпочитание да взе участие в договорката за ЧЕЗ, а точно заради неналичието на други механизми да се овладее обстановката със създавалото се публично напрежение.

" Никой от нас не може да се държи като служител, да вдигне ръце или плещи и да каже: „ В последна сметка ние нямаме каквито и да било благоприятни условия. Ние няма по какъв начин по закон да влияем върху тази договорка ". Такъв отговор не би бил задоволителен. По тази причина, малко или доста изключително, беше подхваната сходна стъпка. Дали тя е безспорна – не, не е безспорна. Абсолютно прям съм ", сподели вицепремиерът.

Дончев очерта и спорния темперамент на сходно решение: " Едно сходно решение, даже да се стигне до вид, който допуска присъединяване на страната като съучастник, слага всички останали български жители, които са на териториите, обслужвани от другите енергоразпределителни сдружения, в някаква степен неравнопоставено състояние. Ако приемем, че държавното присъединяване подсигурява по-силен надзор и по-силни механизми за съблюдаване на публичния интерес, за какво това да е годно единствено за една част от територията на страната? Аз мога да слага и други въпроси, само че обстановката малко или доста беше изключителна, нямайки други механизми страната да се намеси и се багра, че това беше единствената стъпка ", добави Дончев и още веднъж изрази изказване, че обстановката е била истеризирана не без присъединяване на политическите сили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР