Вицепремиерът Томислав Дончев е бил разпитан във вторник от прокуратурата

...
Вицепремиерът Томислав Дончев е бил разпитан във вторник от прокуратурата
Коментари Харесай

Разпитали Томислав Дончев за НДК

Вицепремиерът Томислав Дончев е бил разпитан във вторник от прокуратурата по следствието за нецелево разходване на средства за европредседателството от някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош. Това съобщи пред публицисти в Съдебната палата представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Дончев е бил принципал на НДК в предишното държавно управление на ГЕРБ.

Тя добави, че разпитите по случая не престават. Бившите принципали на НДК - министър Лиляна Павлова и Вежди Рашидов, също ще бъдат извикани за пояснения. По думите й, в случай че прокурорите преценяват, че е належащо, ще извикат на разпит и още членове на Министерски съвет.

Павлова: Няма заплаха председателството на Европейски Съюз да ни бъде отнето

Арнаудова е безапелационна, че в случай че се съберат доказателства за виновност и на други лица, прокурорите от отдел " Антикорупция " ще издигнат още обвинявания.
 
 Говорителят на основния прокурор и началник на спецзвеното Антикорупция Румяна Арнаудова БГНЕС, списък
Румяна Арнаудова посочи, че двете обвинявания на Мирослав Боршош за занемареност и нецелево консумиране на средства са " начални и работни ".

Мирослав Боршош към този момент публично с обвиняване, привикаха го на разпит

Причината е, че продължава анализът на 4000 контракта, които той е сключил, до момента в който е ръководел НДК. " Предстои, евентуално, покачване на обвинявания и за други сходни закононарушения ", сподели още Арнаудова.

Казусът НДК 

Тя изясни, че парите, които са изразходвани не за председателството, са към 1 700 000 лева, само че по думите й е допустимо тази сума да се усили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР