Вицепремиерът по управление на европейските фондове Атанас Пеканов е на

...
Вицепремиерът по управление на европейските фондове Атанас Пеканов е на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Пеканов се срещна с хърватския премиер

Вицепремиерът по ръководство на европейските фондове Атанас Пеканов е на двудневно работно посещаване в Хърватия. Днес той се срещна с хърватския министър председател Андрей Пленкович в столицата Загреб. Визитата е за събиране на опит във връзка с процеса по присъединение на Хърватия към еврозоната.

От началото на септември в страната, която ще одобри единната валута на 1 януари следващата година, цените се демонстрират както в локалната валута - куна, по този начин и в евро. „ В тези 2 дни видяхме, че приемането на еврото в Хърватия върви сполучливо. Гражданите и бизнесът одобряват добре този развой.

Институциите могат да адресират рисковете. Европейската интеграция се приема като стъпка напред, метод за повече непоклатимост. Тези процеси би трябвало да продължат - влизане в еврозоната за България, влизане в Шенген. Обменихме опит с институциите, те са в своята последна фаза, и това ще ни помогне да се оправим по-добре в бъдеще ", сподели Атанас Пеканов, вицепремиер по ръководство на на европейските фондове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР