Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще

...
Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще
Коментари Харесай

Василев влиза в НС заради плана за възстановяване

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще бъде изслушан в Народното събрание по отношение на Националния проект за възобновяване и резистентност и за оперативните стратегии, които ще бъдат финансирани до 2027 година, оповестява БНР.

Василев ще бъде изслушан по искане на Движение за права и свободи, чиято парламентарна група повече от месец упорства вицепремиерът да обясни пред депутатите Плана за възобновяване след забележките на Европейската комисия и за оперативните стратегии за интервала от 2021 до 2027 година, тъй като съгласно Джевдет Чакъров за тях няма никаква информация:

„ Сериозни терзания поражда неналичието на информация и разбори за обществените и икономическите последствия от реализацията на някои планове по Плана. Закъснението в подготовката на оперативните стратегии за сегашния програмен интервал към този момент е голямо. Тече втората година от този интервал, като и тя се обрисува да е нулева за България “.

Вчера пред парламентарната комисия по европейски въпроси Асен Василев оцени последните промени в Плана като позитивни за страната ни. На 15 март се чака техническото утвърждение на Плана, с което може да стартира възлагането на планове по него още преди формалното му сключване.

Освен него депутатите ще изслушат и шефа на НЗОК Петко Салчев по отношение на промените за разпределяне и погашение на помощни средства и съоръжения за хората с увреждания.

Дневният ред включва и постоянния за петък парламентарен надзор.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР