Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев разговаря

...
Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев разговаря
Коментари Харесай

Вицепремиерът Асен Василев се срещна с британския министър за Европа и Северна Америка

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев беседва с английския министър за Европа и Северна Америка Джеймс Клевърли, който е на посещаване у нас.

Целта на визитата е да даде явен знак за взаимност и поръчка за определяне на тясно съдействие сред двете страни в сложния миг, през който минава освен Европа, а целият свят.

„ Не бяхме изцяло сюрпризирани от развоя на събитията и действително подготовката ни стартира няколко седмици преди да избухне войната. Изправени сме пред редица провокации, най-същественото от които е обезпечаване на различни газови доставки “, сподели по време на срещата вицепремиерът Асен Василев.

Министър Клевърли сложи висока оценка на смелата политическа позиция на българското държавното управление, макар сложната, тревожна и уязвима обстановка, в която се намира района.

Двамата разискаха възможните стопански и обществени последствия от войната и бъдещите вероятности за развиване пред веригите на доставки, комерсиалните връзки и методите за намиране на непоклатимост и напредък.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР