Вицепремиерът на Русия Виталий Мутко няма да бъде президент на

...
Вицепремиерът на Русия Виталий Мутко няма да бъде президент на
Коментари Харесай

Шефът на руския футбол се оттегли в навечерието на Мондиал 2018


Вицепремиерът на Русия Виталий Мутко няма да бъде президент на Футболния съюз, оповестява ТАСС. Ръководителят е решил да си вземе отмора, само че остава началник на организационния комитет на Мондиал 2018 през идващото лято.

Александър Алаев ще заеме поста на 59-годишния Мутко, който е съобщил новината по време на съвещание на Изпълнителния комитет на съветската футболна централа.

Виталий Мутко управлява футбола в Русия в интервала 2005-2009 година. През 2015 година още веднъж зае поста след отдръпването на Николай Толстой. В последно време името му се свързва с големия допинг скандал към олимпиадата в Сочи 2014.
Мутко приказва близо половин час преди да засегне основната тематика, а точно отеглянето си и аргументите за това.

" Наказват ме. Твърдят, че в Сочи е имало операции. Не мога да се съглася с това и ще апелирам в Спортния трибунал. Ако човек не оспорва, значи е склонен с обвиняванията. Докато тече обжалването се отдръпвам краткотрайно от президентския пост във футбола. Засега за шест месеца, само че може да се върна и по-рано. Постъпката ми е подбудена от желанието футболният съюз да работи умерено ", сподели Мутко.

Във ФИФА приветстваха решението му да отдръпна и му благодариха за виновния ход.
" Решението няма да повлияе на организацията на международното състезание. Продължаваме да си сътрудничим с държавното управление на Русия, футболния съюз и организационния комитет. В околните дни следва среща с всички страни, с цел да съгласуваме идващите си стъпки ", написа в прессъобщение на международната футболна централа.

В самата Русия не бяха толкоз дипломатични по отношение на отдръпването на Мутко краткотрайно от поста.

" За първи път се сблъсквам с сходна дефиниция - " краткотрайно преустановяване на осъществяването на отговорностите президент на РФС ". Временно човек може да бъде единствено бременен. Това е бягство от отговорност и опит да оцелее. Постъпката му не е мъжка. Защо едвам в този момент реши да се прави на родолюбец и да се съди с МОК, откакто обвиняванията към него се точат ог година. Явно има проблеми с организацията на международното, виновността за които желае да трансферира на заместника си ", разяснява заместител ръководителят на парламентарната комисия по физически просвета, спорт, туризъм и младежка политика Валерий Газаев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР