Вицепремиерът на Италия и лидер на Лига Матео Салвини заяви,

...
Вицепремиерът на Италия и лидер на Лига Матео Салвини заяви,
Коментари Харесай

Салвини се закани да обедини популистите в ЕС

Вицепремиерът на Италия и водач на " Лига " Матео Салвини съобщи, че европейските избори сътвориха " нова география " с антиелитистки настроения в Европейски Съюз . Но въобще не е несъмнено дали той ще успее да сформира блок от партии, които споделят евроскептична, антиимигрантска и антимюсюлманска платформа, осведоми АП.

Салвини, чиято празненство завоюва евроизборите в Италия с 34% поддръжка, се надява 100-150 евродепутати да се борят против по-задълбочената интеграция в 751-местния парламент.
 Салвини желае съюз с Льо Пен и Фараж, чака 150 места за евроскептиците
Салвини желае съюз с Льо Пен и Фараж, чака 150 места за евроскептиците

" Лига ", " Национален общ брой " на Марин льо Пен и Партия " Брекзит " на Найджъл Фараж дружно би трябвало да управляват 90 места

Групата " Европа на нациите и свободите ", която включва " Лига " на Салвини и крайнодесни водачи от Франция, Германия и Холандия, получава 58 места след четиридневните избори за Европейски парламент . " Национален общ брой " на Марин льо Пен ще има 22 места в допълнение към 28-те на Салвини, което ги прави преобладаващите играчи в групата.

Салвини търси поддръжката на евроскетичните водачи в Полша, Унгария и Англия.

Победите им значат, че " има предпочитание за бъдеще, има предпочитание за смяна, има предпочитание за работа, има предпочитание за достолепие ", разгласи Салвини.

Но все още не е ясно дали водачи на други популистки партии ще отговорят на апела на крайнодесния италиански водач.
 Крайнодясната партия
Крайнодясната партия " Лига " на Салвини е водеща политическа мощ в Италия

Движение " Пет звезди " се бори за второто място с лявоцентристката Демократическа партия

Найджъл Фараж, ръководител на Партия " Брекзит ", наподобява не желае алианси в политически съюз, който възнамерява да напусне. Полската " Право и правдивост " не е удовлетворена от благосклонностите на Салвини и Льо Пен към Русия. Унгарският министър председател Виктор Орбан пък не демонстрира, че желае ФИДЕС да напусне Европейската национална партия.

Анализаторът Петер Креко разяснява, че Орбан рискува да изгуби въздействието си в Европа, в случай че излезе от Европейската национална партия.

" Няма пробив на популистите, крайнодесните атниимигрантски сили ", означи Креко, изпълнителен шеф на консултантската компания Political Capital в Будапещ.
 Салвини усеща
Салвини усеща " смяна във въздуха " в Италия и Европа

Победа на партията му ще " промени всичко в Европа "

" Големите фантазии за огромна евроскептична група наподобява по-скоро са идеалистични ", счита специалистът.

Салвини също желае да притегли партии от Чехия, Швеция и Испания, откакто получи авансово заричане от " Истински финландци " и Датската национална партия.

" Трябва да създадем опция и с цел да го създадем, вие би трябвало да влезете в играта. Не го вършиме като отказвате ", счита Салвини.

Професорът по европейско право към Bocconi University в Милано Елеанор Спавента разяснява, че действителното въздействие ще бъде да блокират европейско законодателство, което не харесват.

" Това, което могат да създадат, е да бъдат доста деструктивни ", счита университетският учител.

Волфганго Пиколи, анализатор от Teneo, счита, че " популистките партии ще употребяват представителството си в Европейския парламент да основават звук ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР