Вицепремиерът Красимир Каракачанов разкри дали на този етап ще има

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов разкри дали на този етап ще има
Коментари Харесай

Каракачанов си каза тежката дума за шефа на ВВС и президента Радев

Вицепремиерът Красимир Каракачанов разкри дали на този стадий ще има наказания против шефа на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков.

Името на генерала изплува около публикувания от прокуратурата запис на диалог сред него и президента Румен Радев. Аудио файлът е изработен със специфични разследващи средства (СРС).

В него се чува гласът на президента Румен Радев, който разисква с командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков инспекция на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за назначението на брачната половинка на президента Десислава Радева за пиар на Военновъздушни сили през 2014 година

"Не знам защо е било следствието, тъй като от документите, които бяха оповестени, това не е видно. Официално до министъра на защитата в мое лице и до началника на защитата искане против ген. Цанко Стойков не са постъпвали.

Въпреки това предходната седмица съм изискал началникът на защитата да направи служебна инспекция какво тъкмо е желано от Военновъздушни сили и дали с деяние или безучастие е попречено някой да извърши отговорностите си.

Резултатите от тази инспекция би трябвало да са подготвени на следващия ден. На този стадий не виждам никакви учредения да се подхващат каквито и да е наказания във връзка с ген. Цанко Стойков. Много са въпросите, които могат да зародят, за какво тъкмо, по какъв мотив, той ли е бил обект на ползи, различен ли. Но отговор не мога да дам ", разяснява Красимир Каракачанов.

Помолен да разяснява изказването на президента Румен Радев, че отдръпва доверието си от държавното управление, той отговори по този начин:

"Президентът беше тук в качеството му на висш главнокомандващ. Това е традиция на сходни мероприятия да участва. Не би било редно да разясня политическите му изказвания по отношение на доверието.

Лично аз и сътрудниците ми не забелязахме да има оттеглено доверие. Напротив. Смятам, че борбата сред институциите в никакъв случай не е водила България напред. Нищо положително не последва, да вземем за пример, след Боянските ливади. Конфронтацията се ускори. Вследствие на това политиците постоянно губеха посоката ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР