Вицепремиерът Красимир Каракачанов разкри, че готви промяна на наказателния кодекс,

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов разкри, че готви промяна на наказателния кодекс,
Коментари Харесай

Каракачанов с извънредна новина за убийството на Плъха и оставката на Теменужка Петкова!

Вицепремиерът Красимир Каракачанов разкри, че готви смяна на наказателния кодекс, поради лекаря Иван Димитров който простреля крадеца в Пловдив Жоро Плъха и още редица сходни случаи. Той изясни по bTV какво тъкмо има поради и какъв текст е вкаран по-рано през днешния ден в Народното събрание.

" Крадецът е задържан неведнъж и е превишил нормите на самозащита. Хората реагират еднопосочно, тъй като им е омръзнало да бъдат ограбвани и една част от популацията, които се научиха, че имат права и считат, че могат да пътуват без билет, не могат да бъдат осъдени. От тази позиция се води спор за неизбежната самозащита. Тя е когато нападението е осъществено в жилището ви с принуждение и щурм. Остаряла технология – към този момент се доставят с ключове и обезвреждат алармите ", споделя министърът на защитата.

" Хората би трябвало да се пазят, когато животът им е заплашен. Казусът в Пловдив е друг - има нелегално владеене не оръжие, прикриване на следи и тн. Трябва да дадем опция на хората с легални оръжия да могат да се пазят. Нямам поради да стреляш всеки, който ти е влезнал в двора. Говоря за хора, които са пребити, изнасилени и унизени ", изясни още той.

" Текстът, който внасяме е включва отбрана при самозащита, отбрана и на различен човек. Например, в случай че отидем на ресторант и ви атакуван, а аз ви защитя със законно оръжие, това би трябвало да бъде възможно ", добави Каракачанов и разгласи, че към този момент е готово предлагането за промяна в законодателството.

Пловдивчанинът надали е видял през прозореца, че ром влиза в домаму. Той просто е желал да отбрани фамилията си. Хора като Плъха влизат у вас, изнасилват щерка ти, крадат тв приемника ти, пребиват възрастни хора. Законът да вземем за пример не пази хората, когато кражбата им е в размер от по-малко от минимална работна заплата. Ние и това желаеме да изправим ", сподели още Каракачанов.

" Няма да подкрепим оставката на Теменужка Петкова. Г-жа Петкова няма никаква виновност, че законът за енергетиката е подобен. Тя няма власт над сходни покупко-продажби. Теменужка Петкова остава министър ", заключи твърдо той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР