Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов предаде лично писмо от

...
Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов предаде лично писмо от
Коментари Харесай

Пощенски гълъб. Каракачанов пренесе през океана писмо от Борисов до Тръмп

Вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов съобщи персонално писмо от българския министър председател до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на срещата си с Маркус Томи, шеф по НАТО и европейските стратегически въпроси в Съвета за национална сигурност към Белия дом, оповестиха от военното министерство.

От там липсва информация дали Каракачанов е бил осведомен със наличието на писмото и какво е то. В рамките на визитата си в Съединени американски щати Каракачанов ще се срещне и със секретаря по защитата на Съединени американски щати Марк Еспер, с който ще подпише 10-годишната Пътна карта за съдействие в региона на защитата сред Съединени американски щати и България.

Очаква се двамата да обсъдят и идните покупко-продажби от модернизацията на армията. МО към този момент купи изтребители F-16 Block 70 от " Локхийд Мартин " и Съединени американски щати за над 2.1 милиарда лв. и възнамерява да поръча още 8 машини. Освен това военното министерство сондира какви са опциите да закупи от Съединени американски щати 3D радари и друго високотехнологично съоръжение.

Американски компании имат ползи и към плана за закупуване на нови бронирани машини за към 1.5 милиарда лв..

" Двете страни подчертаха основната роля на срещата сред премиера Борисов и президента Тръмп преди година за задълбочаване на стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати ", оповестиха от МО след първата среща на Каракачанов в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР