Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която е на официално

...
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която е на официално
Коментари Харесай

Министър Захариева облече кимоно в подкрепа на проект

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която е на публично посещаване в Токио, облече обичайно японско облекло и по този начин даде поддръжката си за плана „ Кимоно “, който е по поръчка на Японския олимпийски комитет по отношение на провеждането на Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио през 2020 година

Целта на плана е да се изработят 196 кимона, пресъздаващи традициите, културата и природата на всяка от страните, които ще вземат участие в игрите.

На 130 страни към този момент напълно ръчно са направени кимона. Едно от тях е кимоното, с което ще бъде воден българският тим на олимпиадата, можете да видите претекстовете от разнообразни български носии върху плата, осведомят от Министерството на външните работи. Олимпийският комитет ще провежда гала с всички кимона като част от откриването на олимпийските игри. Преди срещата с губернатора на Токио Юрико Койке, Захариева се включи и в самодейността за събиране на остарели мобилни телефони и таблети, от които ще бъдат извлечени благородните метали за разработване на медалите за Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио през 2020 година Проектът се назовава „ Tokyo 2020 Medal Project “.

Това е първият случай в историята на олимпийските игри, в който медалите ще бъдат направени от метали от употребявани уреди, дарени от жители. Предвижда се да бъдат направени 5000 броя златни, сребърни и бронзови медали. На срещата външният министър е поздравил губернатора на Токио Юрико Койке и държавното управление на Япония за самодейността да създадат медалите за Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио през 2020 година от рециклирани телефони. „ Сигурна съм, че „ Токио 2020” ще бъдат доста сполучливи. Пожелах триумф на всички спортисти, изключително на българските и японските.

България има доста какво да показа за ролята на дамите в политиката и в бизнеса “, написа Захариева във формалния си профил във фейсбук.



В рамките на визитата си в Япония вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева награди петима японски жители за заслуги към страната ни. В рамките на срещите през първия ден от визитата на българския първи посланик в Япония двете страни са изразили подготвеност да обменят специалисти в разнообразни области, да подкрепят Западните Балкани с съответни планове и да задълбочат съдействието си в образоването, културата и спорта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР