Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини и негови

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини и негови
Коментари Харесай

Напрежение: Рим обвини ЕС за трагедията с моста убиец в Генуа!

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини и негови съдружници се възползваха от нещастието с рухналия мост в Северна Италия, с цел да слагат под въпрос дали страната им би трябвало съблюдава бюджетните правила на Европейски Съюз, оповестяват международни организации.

Рухването на 50-годишния мост в Генуа демонстрира какъв брой е значимо да се усилят вложенията в Италия, сподели Салвини пред публицисти в Катания, Сицилия. Той загатна, че наложените от Европейски Съюз ограничавания за разноските могат да слагат под риск човешки живот.
" Ако външни ограничавания ни пречат да харчим за безвредни пътища и учебни заведения, в действителност изниква въпросът дали има смисъл да се следват тези правила ", разгласи водачът на евроскептичната " Лига ".
Не може да се балансира сред фискални правила и сигурността на италианците, счита той.

Междувременно италианският транспортен министър изиска оставката на управлението на компанията, която поддържа моста, осведоми " Ройтерс ".
Данило Тонинели съобщи, че държавното управление ще реши дали да отнеме дадената на Autostrade per l'Italia, звено на Atlantia group, концесия за ръководство на автомагистралата A10, която включва и моста Моранди, както и дали да наложи финансови санкции на групата.

" Първо управлението на Autostrade per l'Italia би трябвало да подаде оставка ", написа Тонинели във " Facebook ".
" Autostrade per l'Italia не съумя да извърши отговорностите си по контракта за контролиране ръководството на тази инфраструктура ", добави той пред държавната телевизия RAI 1.
Според него глобите могат да доближат до 150 милиона евро.
Броят на починалите при случая набъбна до 38 души. Разследващите се пробват да открият повода за рухването на моста.

" В момента ние сме удостоверили гибелта на 38 души, няколко души липсват ", заяви вътрешният министър Салвини. Той добави, че измежду починалите има три деца на възраст 8,12 и 13 година
35 леки коли и няколко камиона паднаха от 45 метра височина след сриването на повече от 200-метров сектор от виадукта, издигнат в края на 60-те година на XX век.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР