Вицепремиерът и министър на вътрешните работи е разпоредил да се

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи е разпоредил да се
Коментари Харесай

Рашков проверява сигнала на Ноев за спряното разследване за отравянето на Гебрев

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи е разпоредил да се вземат съответните ограничения във връзка със до него, че представители на българската прокуратурата и изпълнителна власт на най-високо равнище са попречили следствието за отравянето на трима български жители, измежду които и притежателят на ЕМКО, на територията на страната през април 2015 година

Това оповестиха особено за БГНЕС от Министерството на вътрешните работи.

В писмото си Бойко Ноев приканва вътрешния министър да предприеме нужните дейности за определяне на аргументите, довели до забавянето на следствието и надлежно да го засилва.

Основание за неговото искане са и последните на английските управляващи, които са удостоверили (известен още под името Сергей Федотов) в опита за покушението с потреблението на „ Новичок “ на територията на Англия през. м. март 2018 година

„ Същото лице, дружно с други, е открито в следствието на опита за ликвидиране на трима български жители на територията на България в края на м. април 2015 година с отрова от същата химическа група. Срещу тях българската прокуратура е повдигнала съответните обвинявания.

Заключенията на английските проверяващи придават нови измерения на следствието, както в народен, по този начин и в интернационален проект. За пръв път публично се удостоверява директната връзка сред двете закононарушения “, написа Бойко Ноев.

„ Като очевидец по въпросното Директива за птиците № 513-ЗМК-124/2015 по разказа на Столична дирекция на вътрешните работи, в хода на към този момент 6 годишното следствие и въз основата на многочислени източници в България и в чужбина у мен се утвърди безапелационното разбиране за следното:
 Емблема на дясното поддържа Радев, упрекна Борисов и прокуратурата, че прикриват знаково отравяне Емблема на дясното поддържа Радев, упрекна Борисов и прокуратурата, че прикриват знаково отравяне
Въпреки десните си убеждения, служебният министър на защитата от кабинета на Ренета Инджова Бойко Ноев изрично поддържа преизбиран...

Представители на българските прокуратура и изпълнителна власт, включително на най-високо ниво в интервала април 2015 – април 2021 година са разпореждали, или персонално са предприемали целенасочени дейности за възпрепятстване на следствието, за отклоняването му в неправилни направления, за изтриване на доказателства, за бойкот на интернационалното съдействие по въпроса и други Потвърждения за това като имена, обстоятелства и условия има от многочислени източници, в това число отвън България “, се споделя още в писмото.

Бойко Ноев е безапелационен, че съществуват изобилни доказателства, че по инструкции от най-високите равнища на властта в интервала на ръководство на министър-председателя Бойко Борисов, с цел да не бъде разкрита обективната истина е било манипулирано, или възпрепятствано следствието по всяко едно от следните посоки:

имената и самоличността на съответните извършители;

оръдието на закононарушението (съставът на химическото съединение)

претекстовете за закононарушението
 Сочен за отровител на Гебрев беше упрекнат за покушението против Скрипал Сочен за " отровител на Гебрев " беше упрекнат за покушението против Скрипал
Още един руснак е упрекнат от полицията във Англия за връзка с отравянето на някогашния шпионин Сергей Скрипал в Солсбъри с нервн...

вероятните помагачи и поръчители

връзките с други терористични дейности и произшествия на наша територия.

Бойко Ноев показва още, че са „ полагани специфични старания за недопускане, саботиране и преустановяване на следствията по гърмежите в обекти на производители на специфична продукция (ЕМКО, Арсенал, ВМЗ и др.) в интервала 2011-2020 година, както и възпрепятстване на интернационалното съдействие по тези случаи “.

Той приканва вътрешния министър Бойко Рашков да бъде изработен повсеместен обзор на осъществените до момента следствия по горните случаи, да проучват аргументите за вероятни престъпления, осъществени от длъжностни лица и да вземат нужните ограничения за определяне на обективната истина.

„ Това е значимо и за възобновяване и на интернационалния престиж и доверие към България “, акцентира Бойко Ноев в писмото си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР