Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел

...
Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел
Коментари Харесай

Проект за външнополитическата стратегия на България предстои да представят Мария Габриел и проф. Фотев

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел и професор Георги Фотев, ръководител на Консултативния съвет, ще показват план на външнополитическа тактика на България на следващия ден, 8 април. Това оповестиха от Министерството на външните работи. 

Документът е направен след необятно експертно и публично разискване. Стратегията има за цел да усили предвидимостта и поддръжката за българската външна политика и да увеличи престижа на българската дипломатическа работа, се споделя в известието.

В края на февруари Габриел бе хазаин на конференцията „ Многополюсен свят и външнополитическа тактика: провокации и вероятности пред България “ в Дома на Европа. Тогава тя съобщи, че това би било първата в историята на страната външнополитическа тактика. „ Такъв обществен документ ще бъде и мощен обществен израз на фундаменталните полезности на България, правила и правила, които дефинират нашите цели и нашите цели в интернационалните връзки. Те имат за задача да ни дефинират и като убеден и благонадежден сътрудник “, добави Габриел. По думите ѝ тези правила и полезности не са нови и произтичат от желанието на България още отпреди 30 години да се причисли към европейското семейство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР