Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова Габриел

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова Габриел
Коментари Харесай

Мария Габриел: Членството в Шенген, еврозоната и ОИСР стоят най-високо в дневния ред на външната ни политика

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова показа целите на външната политика на Република България на публично събитие във връзка Деня на българската дипломатическа работа. Сред тях тя открои дейното участие на България в Европейски Съюз и НАТО, като акцентира, че участието в Шенген, еврозоната и Организация за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) стоят най-високо в дневния ред на външната политика на България, оповестяват от пресцентъра на Външно министерство.

Гости на събитието за Деня на българската дипломатическа работа, проведено от Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, бяха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, народни представители, министри и посланици, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР). Президентът на Република България Румен Радев изпрати приветствен адрес до гостите на събитието.

„ В днешния ден се сливат история, настояще и бъдеще. Отбелязваме Указа на княз Александър I от преди 144 години, с който е сложено началото на българската дипломация като държавна работа и са изпратени първите дипломатически представители в чужбина. На тази дата отдаваме респект към делото на генерации български държавници и дипломати. Те са „ строители “ на външната ни политика, дали своя принос за престижа на родината “, съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

Министър Габриел благодари на присъстващите дипломати и открои изгодата от положителните двустранни връзки и стратегически партньорства в разнообразни области с страните в Европейски Съюз и отвън него. Вицепремиерът сложи явен фокус и върху обществената и културната дипломация. „ Дипломацията е един от основните знаци на българската държавност. Външната политика, която тя осъществя, се образува като резултат от общонационално координирано изпитание, за което в цялостна степен важи правилото „ Съединението прави силата “, разяснява още Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

В умозаключение, тя обърна внимание на нуждата дипломатическата работа и външната политика на България да станат притегателни за знаещи и стимулирани младежи, които работейки за България, да имат благоприятни условия за стабилно кариерно развиване.

Ролята на българската дипломация е да спомага за мирното споразумяване на споровете и да отстоява националните ни позиции в интернационалните връзки, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков при отбелязването на Деня на българската дипломатическа работа. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР