Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Имаме още много какво да дадем за бъдещето на европейската култура

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие в тазгодишното издание на интернационалния конгрес " Бранд България – докосни чудесата “, проведен от " Европа Ностра – България “ и в. " Стандарт “. В полемиката се включиха министърът на културата Кръстю Кръстев, вицепрезидентът на Европа Ностра Пийт Яспърт, евродепутати, представители на бизнеса и локалните управляващи.

" Бранд България и опазването и популяризирането на културното завещание са приоритет на България. Важна за основаването на националния бранд е координацията с външната политика. Това включва съгласуваност с европейски стратегии и начинания, взимане поради на обичайните ни сътрудници и прибавяне на нови стратегически сътрудници. Утвърждаването на марката ще зависи също по този начин от поддръжката на интернационалните организации като ЮНЕСКО “, съобщи Мария Габриел.

На второ място, вицепремиерът открои потребността от основаване на информационна тактика и културен календар на България, както и основната роля на районите и устойчивия културен туризъм. Създаването на хъбове за културно завещание ще подтиква интереса и нововъведенията, а по този начин и трансформира в атрактивна дестинация цели райони, разяснява още Мария Габриел. " Българските културни институти могат да имат доста по-голяма роля. Работим за разбор на активността на културните институти в чужбина “. Първите резултати от направения разбор ще бъдат показани през октомври.

Като трети акцент, вицепремиерът акцентира на основната роля на новите технологии и нововъведенията за основаването на Бранд България. " Време е да създадем единна платформа с информация и достъп от целия свят. Свързвайки културата с нововъведенията, можем да притеглим доста млади гении. Новите технологии ще създадат бранша по-привлекателен, по-иновативен, по-динамичен и предоставящ повече вероятности “.

Мария Габриел връчи и премията " Чудесата на България 2023 година “ в категория " Атракция на годината “. Носител е кристалната зала " Родопски кристал “ в гр. Мадан и минният туризъм в града.

" Всички дружно можем да създадем Бранд България – обединени институции, локална власт, бизнес, туристически бранш, културни дейци, младежи и иноватори. Нека покажем какво можем да реализираме дружно и споделим с останалата част от Европа и света неповторимото и многостранно културно завещание на България “, заключи вицепремиерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР