Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде
Коментари Харесай

Габриел заминава на работно посещение в Страсбург

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещаване в Страсбург на 13 септември 2023 година Програмата на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел ще стартира с чуване на годишното послание за положението на Съюза, с което ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще очертае главните стратегически цели пред Европейския съюз, оповестиха от Министерство на външните работи.


Това ще е последната тирада на фон дер Лайен в границите на сегашния законодателен мандат преди европейските избори през 2024 година В залата на Европейския парламент се чака да участват и министрите на страните членки на Европейски Съюз.

По време на визитата си в Страсбург, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще отдели внимание и ще организира редица срещи в Съвета на Европа. Тя ще беседва с Генералния секретар на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Деспина Хадзивасилио-Цовили, Генералния секретар на Съвета на Европа, Мария Пейчинович Бурич и ръководителя на Европейския съд по правата на индивида, Шийфра О’Лиъри. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР