Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна
Коментари Харесай

Габриел: Ирландия подкрепя България за присъединяване в ОИСР и еврозоната

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с ръководителя на Еврогрупата и министър на публичните разноски, националния проект за развиване и промени на Ирландия Паскал Донахю по време на работното му посещаване в България, оповестиха от Министерство на външните работи.

" България и Ирландия са стратегически сътрудници и съдружници, като двустранните ни връзки се характеризират с градивен политически разговор и разрастващо се търговско-икономическо съдействие. Благодаря на министър Донахю за поддръжката, която страната ни получава от Ирландия за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и еврозоната – водещи за България цели ", съобщи Мария Габриел.

Сред обсъжданите тематики бяха и намаляването на инфлацията, усилването на съдействието с страните от Г-7, както и одобряването на България като сътрудник на Ирландия в района на Югоизточна Европа.

Вицепремиерът сложи акцент върху това, че разширението на еврозоната ще даде позитивен сигнал на източноевропейските страни във времена на геополитически провокации. Тя акцентира и на идната огромна информационна акция за въвеждането на еврото, която ще открои изгодите за стопанската система и жителите.

" С общи старания, работа в екип и споделен опит от страни като Ирландия можем да откроим позитивните страни на присъединението към еврозоната, като приноса за стабилността на банковата система и изгодите за жителите и бизнеса. Присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и еврозоната е опция за страната ни да взема решения наедно със своите сътрудници ", заключи Мария Габриел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР