Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна
Коментари Харесай

Стратегически диалог между България и САЩ: Общи подходи към глобални и регионални проблеми

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с асистент държавния секретар на Съединени американски щати Джеймс О’Брайън в границите на Световния стопански конгрес в Давос. Във фокуса на срещата бе с тратегическият разговор сред България и Съединени американски щати и общи подходи към световни и районни проблеми.

„ Подкрепа, съгласуваност и общ отговор на провокациите са основните думи. Радвам се, че като съдружници и сътрудници отговаряме дружно на районни и световни провокации “, съобщи Мария Габриел.

Двамата разискаха също по този начин тематиките за стратегическата позиция на България в НАТО по повод сигурността в Черноморския район и европейската вероятност на Западните Балкани. Мария Габриел акцентира и на Меморандума за съгласие сред България и Съединени американски щати за противопоставяне на задграничното манипулиране на информация и основното му значение в среда на засилващи се хибридни офанзиви и дезинформация.

„ Благодаря на асистент държавния секретар на Съединени американски щати Джеймс О’Брайън за поддръжката и готовността да даваме общи отговори на днешните провокации “, разяснява още Мария Габриел.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР