Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна
Коментари Харесай

Вицепремиерът Мария Габриел се срещна с кмета на Лос Анджелис Карън Бас

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с кмета на Лос Анджелис Карън Бас по време на работното си посещаване в града.

Карън Бас е първата жена кмет в 242-годишната история на града. В интервала 2011-2022 съставлява щата Калифорния в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати.

Тя уточни, че за пет месеца е взела участие в 318 срещи и над 100 конференции

При посрещането кметът Карън Бас връчи на вицепремиера Мария Габриел почетния документ на Лос Анджелис.

" Приемам го с благодарност и отговорност. Признателност за положителните връзки с българската общественост в Лос Анджелис и цялото Западно крайбрежие. Отговорност, тъй като дружно можем да създадем по този начин, че да имаме по-интензивно съдействие в основни области като нововъведенията, зеления преход и културата ", съобщи Мария Габриел.

Тя взе присъединяване в церемонията по полагане на венци пред „ Стената в памет на починалите за Украйна “

На срещата двете страни разискаха редица тематики, измежду които отбелязването на 120 годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати. Насърчаването на водачеството измежду дамите и развиването на младите гении също бе основен акцент в диалога.

Вицепремиерът и кметът на Лос Анджелис разискаха и опцията да бъде несъмнено място в града, на което да бъде подложен монумент на българската писменост. Символично министър Габриел подари на госпожа Бас статуетка, символизираща смален вид на монумента, който да бъде подложен.

Имаме съответни планове за разширение на съдействието в региона на стопанската система, нововъведенията и енергетиката, сподели тя

" Благодаря за гостоприемството на кмета на Лос Анджелис, Карън Бас, и желанието да установим непрекъснат разговор. Само работейки дружно, може да откроим значимите тематики, като вложения и поддръжка за жителите, които ще допринесат България да се трансформира в районен иновационен хъб ", разяснява още вицепремиерът.

Мария Габриел насочи публична покана към кмета Карън Бас за посещаване в София.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР