Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна
Коментари Харесай

Габриел пред Блинкен: Ще работим заедно за укрепване на върховенството на закона

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен . Двустранната намира се състоя във Вашингтон в границите на втората сесия на стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати .

Антъни Блинкен и Мария Габриел. Снимка: Министерство на външните работи

„ Подкрепа, съгласуваност и общ отговор на провокациите – това са посланията от срещата ми с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Благодаря за сърдечното посрещане като вицепремиер на България. Страната ни е стратегически сътрудник, важен съдружник и другар “, разяснява Мария Габриел.

„ Успешното осъществяване на втората сесия на стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати и общите ни цели учредени на демократичните полезности и спазването на интернационалния правов ред са окуражаващи. Подписването на Меморандума за съгласие сред България и Съединени американски щати за противопоставяне на задграничното манипулиране на информация е от основно значение в среда на засилващи се хибридни офанзиви и дезинформация “, акцентира вицепремиерът.

„ В градивен и доброжелателен дух, в границите на стратегическия разговор, набелязахме общи подходи към световни и районни проблеми. Имаме и съответни планове за разширение на съдействието в региона на стопанската система, нововъведенията и енергетиката. Ще работим дружно и за отбрана на демокрацията и подсилване на върховенството на закона. Двустранните връзки ще целят изгоди за жителите и на двете страни “, заключи Мария Габриел.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg