Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел проведе среща

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел проведе среща
Коментари Харесай

Мария Габриел на среща с Урсула фон дер Лайен, Зеленски и Клаус Йоханис


Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел организира среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президента на Украйна Володимир Зеленски и президента на Румъния Клаус Йоханис. Основна тематика на диалога бе действието на Плана за деяние регулиращ вноса на селскостопански артикули от Украйна и вероятностите пред района във връзка с свързаността.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен благодариха на държавното управление на България за напъните и градивните договаряния. Президентът Зеленски акцентира основната роля на водачите на парламентарните групи в Народно събрание, подкрепили решението.

„ Украйна прави оценка,че решението на България да не удължи възбраната за импорт на украински селскостопански артикули не е било леко”, съобщи след срещата вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. „ Но тъкмо в миг на компликация, когато изразяваш взаимност, когато имаш силата да вземеш такива решения, това се прави оценка. Оценява се от Европейската комисия и от Украйна”, сподели още Габриел.

„ Съгласих се с Европейската комисия, че в този момент е значимо да се види, че новото решение не основава опасности и несъответствия на пазара. Подчертах нуждата от ежедневен продан на информация и връзка за тези, които имат най-голяма потребност от нея”, акцентира Мария Габриел.

Акцент в срещата бяха и вероятностите, които има пред България и Румъния във връзка с свързаноста и транспортните коридори в тази част на Европа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР