Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира във

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира във
Коментари Харесай

Мария Габриел за Русия: Предупреждаваме българите да избягват региона, в който се развиват действията

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разяснява във Велико Търново пред медиите обстановката в Русия.

" Предупреждаваме българите да заобикалят района, в който се развиват дейностите. Оставаме разполагаем и следим обстановката в Русия ежеминутно ", съобщи външният ни минитър.

Тя добави, че за момента обстановката е част от вътрешните работи на Русия, а решение на президента е дали да свика Консултативен съвет за национална сигурност.

В публично известие на интернет страницата си от Министерство на външните работи предизвестяват българските жители да заобикалят пътувания в Русия, по отношение на информация за военно напрежение в региона на Ростов и риск от вълнения в страната. Ако наличието ви на територията на Руската федерация не е от изключителна значимост, съветваме да преосмислите своите проекти, допълват от Министерство на външните работи.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected]; и към Генералното консулство на Република България в Санкт Петербург на следните телефонни номера: +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време: +7-921-633-6116. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected]

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР