Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е определена

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е определена
Коментари Харесай

Мария Габриел поема Комисията за борба с трафик на хора и Съвета за икономически анализи

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е избрана за ръководител на Националната комисия за битка с трафика на хора към Министерския съвет. Това е решил кабинетът през днешния ден, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.

 

Съгласно друго държавно решение вицепремиерът Мария Габриел е избрана за ръководител и на Централната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните към Министерския съвет.

 

Министерският съвет дефинира Мария Габриел и за ръководител на Съвета за стопански разбори.

 

Съветът за стопански разбори, основан с разпореждане на кабинета от 2023 година, слага основите на развой на последователно и стабилно обезпечаване на българското държавно управление със задълбочена академична икономическа експертиза, която да бъде насочна точка при вземането на стратегически решения за смяна в политиката.

 

В дневния ред на Съвета се включват значими за развиването на страната тематики, по които посредством даване на научна и изследователска експертиза, следва да се предложи отговор на настоящите провокации. Съветът прави оценка също дълготрайните опасности и провокации пред българската стопанска система и насочва оферти за най-подходящите политики за тяхното превъзмогване.

 

Създаването на Съвета е планувано като промяна в Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР