Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на
Коментари Харесай

Мария Габриел ще се срещне с федералния министър на Австрия

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на двудневно работно посещаване в Германия и Австрия .

Мария Габриел се срещна на 16 ноември в Берлин с министъра на външните работи на Германия Аналена Бербок . След срещата дадоха взаимна конференция.

В рамките на визитата в Германия бяха планувани и срещи на вицепремиера Габриел с Фридрих Мерц , ръководител на ХДС и на парламентарната група на ХДС/ХСС в Бундестага и с Александер Добринд, зам.-председател на ПГ на ХДС/ХСС, както и посещаване на Българския културен институт.

Съвместната конференция на вицепремиера Мария Габриел и Аналена Бербок беше излъчена онлайн в X каналите на Министерството на външните работи на Германия /на немски: @AuswaertigesAmt и на български: @GermanyDiplo /, от 17:50 часа българско време.

На 17 ноември вицепремиерът Мария Габриел ще е във Виена , където ще се срещне с федералния министър по европейски и интернационалните въпроси на Република Австрия Александър Шаленберг.

След срещата се планува взаимна конференция . В австрийската столица Мария Габриел ще организира и срещи с първия ръководител на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и със зам.-председателя на Австрийската стопанска камара-Виена Касиа Греко.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР