Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел e на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел e на
Коментари Харесай

Мария Габриел ще се срещне с Буяр Османи в Дубровник

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел e на работно посещаване в Дубровник, Хърватия, където взе участие в 16-ото издание на интернационалния „ Дубровник конгрес “. Събитието се организира на 7 и 8 юли, като тазгодишната тематика е „ Навигация в световното разбъркване “, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

 

Мария Габриел ще направи изявление по време на полемиката „ Световният ред и по какъв начин да стабилизираме международната политика “. 

 

Във форума взе участие и министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, той ще приказва в панела „ Западните Балкани: Нова евроатлантически инерция “, оповестяват от Министерството на външните работи в Скопие.  

 

В коридорите на форума Османи ще организира двустранни срещи, измежду които с вицепремиера и министър на външните работи на България Мария Габриел, със специфичния делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар и с министъра на външните работи на Република Армения Арарат Мирзоян.

 

В „ Дубровник конгрес “ вземат участие още висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич, министри на външните работи на страните членки на Европейски Съюз, страните от Югоизточна Европа, представители на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и други интернационалните институции, осведомят от Министерство на външните работи. 

 

Миналата година 15-ото издание на интернационалния " Дубровник конгрес " се състоя на 8 и 9 юли и беше на тематика „ Търсене на баланс в един опустошен свят “.

 

Международният конгрес в Дубровник се организира от юли 2006 година Инициативата си слага за цел да насърчи стратегическото партньорство сред дванадесет страни членки на Европейския съюз, свързващи трите морета – Адриатическо, Балтийско и Черно море, и да усъвършенства свързаността в областите на енергетиката, превоза и цифровите технологии на района.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР