Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за
Коментари Харесай

Захариева заминава за Люксембург за Съвета по външни работи


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува за Люксембург , където ще взе участие в съвещанието на Съвета „ Външни работи ”. Министрите на външните работи от Европейския съюз ще обсъдят обстановката в Нагорни Карабах поради последните развития, оповестиха от Министерство на външните работи.

Централно място в полемиките ще заеме също настоящата конюнктура в Беларус , откакто няколко европейски страни, в това число и България, извикаха посланиците си за съвещания в символ на цялостна взаимност и поддръжка за сътрудниците в Европейски Съюз Полша и Литва, против които бяха подхванати дейности за възпрепятстване на тяхната дипломатическа активност в Беларус.

Ще бъде разискван и вероятен общ отговор по отношение на опита за ликвидиране посредством отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални.
Очаква се висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел да показа информация по отношение на резултатите от 22-та Среща на върха ЕС-Украйна.

В рамките на Съвета „ Външни работи ” специфичния представител на Европейски Съюз за разговора Белград – Прищина Мирослав Лайчак ще показа пред външните министри информация за неговото развиване.

В дневния ред на СВнР е също стратегическото значение на връзките на Европейски Съюз с Латинска Америка и Карибите.
На неофициална работна закуска първите дипломати на Европейски Съюз ще беседват с министъра на външните работа на Кралство Саудитска Арабия – Файсал бин Фархан ал-Сауд за развиване на връзките сред Европейски Съюз и страната му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР