Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие
Коментари Харесай

Захариева ще открие срещата на Съвета на министрите на външните работи на страните от ЧИС

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие на 28 юни 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие /ЧИС/ - най-представителната и институционално най-добре развитата организация в необятния Черноморски район.
Това оповестиха от Министерство на външните работи.

Срещата ще означи и края на българското председателство на организацията и началото на председателството на Гърция.

Събитието, което ще се състои в София в хотел "Балкан ", ще събере на едно място представители на 12-те страни членки - България, Азербайджан, Албания, Армения, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, както и на Египет и Тунис - страни - наблюдаващи в ЧИС, на Съюза на Средиземноморието и други

Екатерина Захариева ще открие министерската среща в 9.30 часа, след което ще се състои работна сесия. В 13.00 часа Захариева, Маркос Боларис, заместник-министър на външните работи на Гърция, и Майкъл Христидис, общоприет секретар на ОЧИС, ще дадат конференция.

На 1 януари 2019 година България пое ротационното председателство на ЧИС за интервала до 30 юни т.г. Приоритетите за нашата страна като ръководител на ЧИС включваха насърчаването на пълноценното взаимоотношение на организацията с Европейски Съюз, продължение на процесите за реформиране и адаптиране на ЧИС към актуалните провокации, както и задълбочаването на бизнес контактите сред страните от района. Българското председателство мина под мотото "Море от благоприятни условия " / "Sea of opportunities "/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР