Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на
Коментари Харесай

МВнР вика френския посланик заради изказването на Макрон

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подреди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нова във френското външно министерство.

Френският дипломат у нас госпожа Флоранс Робин бе извикана в понеделник в Министерство на външните работи за пояснения, оповестиха от Министерството на външните работи. Причината е изявление на френския президент Еманюел Макрон, че избира мигранти от Африка пред " български и украински банди ".

“Предпочитам легалните мигранти от Гвинея и Кот д`Ивоар пред незаконните украински или български банди ”, споделя френският президент в изявление за крайнодясното списание “Вальор актюел ”.

Макрон акцентира още, че ще хвърли цялата си сила против основаването на паралелни общества и против незаконната миграция.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява случая във Facebook.

" Изказването на френския президент Макрон, че избира мигранти от Африка вместо „ български и украински банди “ е следващата демонстрация на политическа надменност и надменност, демонстрирани от един от актуалните водачи на тогавашната Антанта. В навечерието на 100 години от подписването на Ньойския контракт в Париж сходно държание демонстрира, че историческите неточности не са научени от така наречен политически хайлайф на Европа ", написа Каракачанов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР