Вицепремиерът и министър на туризма разговаря с Н. Пр. Нарахира

...
Вицепремиерът и министър на туризма разговаря с Н. Пр. Нарахира
Коментари Харесай

Марияна Николова разговаря с Н. Пр. Нарахира Хироши, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България

Вицепремиерът и министър на туризма беседва с Н. Пр. Нарахира Хироши, ексклузивен и пълномощен дипломат на Япония в България. Нашата страна отдава огромно значение на българо-японските връзки. България и Япония имат построени връзки на другарство, произлизащи от дейното развиване на комерсиалните връзки сред двете страни, взаимната благосклонност и почитание сред двата народа, съобщи вицепремиерът.

Министър Николова осведоми, че през 2019 година над 11 000 туристи от Япония са посетили страната ни, а растежът в визитите на български жители в Япония през предходната година е 36,3%.

И добави, че главната част от визитите на туристи от Япония е за отмора, почивка и бизнес. По думите ѝ желанията на туристите от Япония за посещаване на България са свързани и с културно-историческия туризъм и по-малко посещавани дестинации, обичайни визити за типичен концерти и опера, за Празника на розата в Казанлък и Розовата котловина и други За страдание през предходната година заради настъпилата пандемия означаваме спад от над 80% в визитите, посочи още тя.

Вицепремиерът разяснява още, че макар пандемията от ковид за България остава приоритет насърчаването на двустранното съдействие в региона на туризма. За това ще способства и подписването на Меморандум за съдействие сред Министерството на туризма и Японската туристическа организация през актуалната година, разясни министър Николова.

Н. Пр. Нарахира Хироши показа мнението на министър Николова, че е от извънредно значение България и Япония да поддържат положителното съдействие между тях. Важно е да развиваме обмена в региона на туризма, посочи още той. По думите му България има доста какво да покаже пред японските жители - природа, история, минерални води и вкусни ястия.

По време на срещата бе разисквана и опцията България да вземе присъединяване в интернационално ревю в Япония през 2025 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР