Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с Н.Пр.

...
Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с Н.Пр.
Коментари Харесай

Марияна Николова се срещна с извънредния и пълномощен посланик на ОАЕ

Вицепремиерът и министър на туризма организира работна среща с Н.Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, ексклузивен и пълномощен дипломат на Обединените арабски емирства.

По време на диалога министър Николова съобщи, че България и Обединените арабски емирства имат обичайно доста положителни двустранни връзки и съществува голям капацитет за повишение равнищата на взаимния туристопоток – цел, за която и двете страни би трябвало да работят дружно. Министерството на туризма поставя всички старания България да остане безвредна и сигурна дестинация за туризъм и през зимния сезон, тъй че да можем да посрещнем нашите туристически посетители и бизнес сътрудници от ОАЕ, заяви вицепремиерът. Експертите на министерството наблюдават за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, които са гаранция за сигурността и здравето на гостите. Упражняваме извънредно непоколебим надзор за осъществяване на всички условия в местата за настаняване, хранене и развлечения, изясни министърът.

Тя увери господин Алнуайми, че през миналите месеци Министерството на туризма предпочитано работи в посока унищожаване на рестриктивните мерки за пътешестване сред две страни. В тази връзка от 11 август 2020 година жителите на ОАЕ могат да посещават България без условие за негативен PCR тест или наложителна 14-дневна карантина. Възстановяването на пътуванията сред нашите двете страни е от голямо значение освен за туристическите визити, само че и за бизнес връзките, безапелационна бе министър Николова.

От своя страна господин Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми благодари за топлото посрещане. Той посочи, че положителните връзки сред двете страни са удостоверение за развиването в доста области като стопанска система, просвета, туризъм и други В България има доста положителни условия за туризъм и прелестни места за посещаване, сподели посланикът. И добави, че държавното управление на ОАЕ е извънредно признателно на България за това, че включи страната в листата от страни без карантина.

Двамата разискаха и опцията за сключване на Меморандум за съдействие в региона на туризма с Министерството на стопанската система на ОАЕ, оповестяват от пресцентъра на министерството на туризма.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР