Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика разговаря със

...
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика разговаря със
Коментари Харесай

Гълъб Донев и зам.-генералният секретар на ООН Наталия Канем обсъдиха предизвикателствата пред демографското развитие

Вицепремиерът и министър на труда и обществената политика беседва със заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации и изпълнителен шеф на Фонда на Организацията на обединените народи (ООН) за популацията Наталия Канем. Срещата се състоя в навечерието на семейството на България на районната министерска конференция по демографска резистентност, която ще се организира на 1 и 2 декември в София. Във форума, който се организира под патронажа на президента Румен Радев, ще вземат участие държавни и държавни ръководители, министри, представители на държавни управления, гражданското общество, частния бранш, университетските среди и интернационалната общественост от Европа, Азия, Латинска Америка и Африка, оповестяват от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

По време на срещата министър показа политиките на България за превъзмогване на демографските провокации и поощряване на дейния живот на възрастните хора. Акцент в диалога беше държавната политика за тъждество на половете, интензивно включване в претовареност на хора с увреждания и стопански неактивни групи, както и за стимулиране на присъединяване на дамите на пазара на труда.

България демонстрира районно и световно водачество за решение на проблемите, подбудени от актуалното демографско развиване и е образец за мир, непоклатимост и междуетническа приемливост, сподели Наталия Канем. Тя оцени високо развиването на осведомителните и информационни технологии у нас и огромният дял на заетите дами в бранша.

Министър обърна внимание на незабавната нужда от осъвременяване на конвенцията на Организация на обединените нации за статута на бежанците за да се отразят актуалните действителности в Европа и световен мащаб. Наталия Канем и нейният екип потвърдиха, че въпросите, свързани с миграцията са на водещо място в дневния ред на Организацията на обединените народи и нейния общоприет секретар Антониу Гутереш.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР