Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров

...
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров
Коментари Харесай

Вицепремиерът Лазаров участва в откриването на изложба по повод 100 години от приемането на арменски бежанци в България

Вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров взе участие в откриването на изложбата „ Памет “, отдадена на стотната годишнина от приемането на арменските бежанци от българската страна.

„ В паметта си дано запазим жив загатна за акта на състрадание, проявен по този начин естествено от българския народ преди век, и да помислим ще могат ли и за нас потомците да кажат добра дума? Наш ред е в този момент да дадем добър образец за проявена човечност, за подадена другарска ръка на поддръжка и съпричастност към ориста на другия в сложни моменти “, сподели министър Лазаров в обръщението си към арменската общественост при откриването на изложбата. „ Нека отправим мисълта си към онази обща основа, в която се раждаме не просто българи, арменци или от друга етническа принадлежност, а да бъдем индивиди “, прикани той гостите на събитието.

Експозицията е под патронажа на изключителния и пълномощен дипломат на Армения в България Армен Едигарян и ще бъде изложена в Регионалния исторически музей – София до 30 ноември. Тя включва 70 експоната, пренесени в България от близки и родственици на повече от 15 модерни фамилии от арменската общественост от София и Пловдив от родните места на техните сродници – Родосто, Малгара, Кайсери, Ада пазар, по време и след Гръцко-турската война (1919 – 1922 г.).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР