Вицепремиерът и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър

...
Вицепремиерът и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Македония : Не могат да ми искат оставката политици , които спят до пачки и злато

Вицепремиерът и министър на превоза на Република Северна Македония Александър Николоски разгласи, че застава зад думите си от през вчерашния ден във връзка с България и добави, че " корумпирани политици в България му желаят оставката ".

Той отговори с поредна порция упреци и обидни квалификации на българските партии, които му желаеха оставката. За това се оповестиха от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ в реакция на обидите му към България и българския президент.

Вчера Николоски назова българите " нецивилизовани " и " мизерни " и провокира скандал. В телевизионното изявление той изрично отхвърли двете страни да имат обща история, а мотивът за нападките му още веднъж беше неналичието на македонско знаме в кабинета на " Дондуков " 2 по време на срещата на българския и македонския президент преди няколко дни. Тя беше неофициална и протоколът не го изисква.

Само няколко часа по-късно, откакто партиите в Народно събрание настояха да освободи поста си, Николоски излезе с позиция, в която насочи нападки към българските политици и засяга водача на ГЕРБ Бойко Борисов, без да посочва името му. Той загатна за фотосите с кюлчетата в спалнята:

" Бих желал да кажа нещо на тези политици, които желаят моята оставка. Политици, които са упреквани в закононарушения и корупция, политици, които сме виждали на фотоси да спят на легло до пачки, злато и стотици хиляди евро в непозната валута, желаят от мен да подам оставка. Такива политици ли ще ми изискат оставката? Извинявайте, господа, само че вие не сте почтени да ми желаете оставката ", акцентира вицепремиерът на Северна Македония, представен от БНР.

Именно Борисов през днешния ден съобщи, че повече другарски срещи с представители на северомакедонските управляващи не би трябвало да се организират. " Явно с тези хора другарски срещи, даже свързани с опера, не би трябвало да се вършат отвън формалното ", възмути се Борисов.

" Езикът, който употребяват, има единствено едно опрощение - оставка на този министър. И в случай че не го създадат, нито министър председател, министри, нито партии не би трябвало да се виждат и да беседват с тях, а ние ще създадем всичко допустимо в ЕНП да узнаят какво са създали ", зарече се Бойко Борисов от името на ГЕРБ.

В позицията си в отговор на поисканата оставка, Николоски още веднъж повтаря, че македонците са обособена нация, обособен народ и приказват личен македонски език, друг от всички останали езици, имат лична история и лична просвета.

На обидните му квалификации политиците и институциите у нас реагираха още през вчерашния ден. С позиции за неприемливия език от членове на държавно управление, което се стреми към европейско участие, излязоха от Президентството и от Външно министерство. Партньорите ни са известени, оповестиха от Министерство на външните работи, които прибавиха, че нямат желание въобще да влизат в такова неевропейско държание и и разговор. 

" Манипулацията на обстоятелствата и истеричните реакции на държавното управление на РСМ не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае връзките с България да изоставен полето на провокациите и режисираните кавги ", установяваха от " Дондуков " 2.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР