Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов
Коментари Харесай

Гроздан Караджов е депозиралият оставката си

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов е подал оставка през вчерашния ден - разгласи той на брифинг в Министерство на регионалното развитие.

" Лоялен съм, работил съм като технократ, не съм работил за нито една партия. Искам да видя депутатите от Демократична България, Българска социалистическа партия и Политическа партия, с които съм работил и по техните проблеми - по какъв начин ще отговорят на настояванията на общините ", уточни той.

" Представеното през вчерашния ден на конференцията на " Продължаваме промяната " като главен проблем, че съм изискал, или Има Такъв Народ са поискали, 3.9 милиарда лева в допълнение в бюджета на Министерство на регионалното развитие - е неистина . Никога не съм желал тези пари ", разясни Гроздан Караджов.

Той показа последователност на събитията за настояванията на Министерство на регионалното развитие и договарянията за средства с Министерство на финансите. Караджов се базира и на стенограма от Министерски съвет през вчерашния ден за неговите претенции, както и на стенограми от Народното събрание на негови изявления по недостига в бюджета на Министерство на регионалното развитие. Министърът показа и документ за насъбрания недостиг за градеж на пътища и автомагистрали, а " не парите, които Караджов желае, с цел да изпълни гушите на крадливи компании ".

Има Такъв Народ ще поддържа бюджета в тази му обществена част , добави Гроздан Караджов, само че акцентира, че се отваря систематичен риск за него и за републиканската пътна мрежа.

Той изясни още, че вчерашното на съвещанието на Министерски съвет няма връзка с неговата работа. Предлагам да има надзор на Народното събрание, на Междуведомствената работна група, безапелационен е Караджов. Предложението за средствата пристигнали от " Продължаваме смяна " и е тъпо да се сочи и да се споделя, че " ние сме инспираторите ".
 Гроздан Караджов: Министрите не знаеха, че ще разискват актуализацията на Бюджет 2022
Гроздан Караджов: Министрите не знаеха, че ще разискват актуализацията на Бюджет 2022

Думите на Петков са картина на обединението

Относно " инхаус договорите " за градеж на пътища министърът изпратил директория на 31 януари до Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков, с което желал среща сред всички, провела се е на 11 май. По отношение на Кресна Караджов разяснява, че има два разновидността, диалозите са провеждани преди 4 месеца, на консултацията участвал бащата на премиера Кирил Петков, " предан еколог ". Предложението за поетапност за градежа пристигнало от него -обясни той.

" Жалко с лъжене да прикриеш личните си неудачи, когато имаш надзор върху ръководството на страната и бюджета - това е извънредно ", заключи по тематиката той. Вчера не е имало никакво предложение за средствата, нито условия от страната на Гроздан Караджов за суми, добави министърът. От думите му стана ясно още, че приема обвиняванията от " Продължаваме промяната " тежко, както и дефинира дейностите им като " трикове ", " селски вечеринки " и " безотговорни ".

" Приятелски срещи с пътни компании " Гроздан Караджов не е имал, като увери, че не познава никой от пътните строители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР