Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов застана зад шествието,

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов застана зад шествието,
Коментари Харесай

Каракачанов застана зад хомофобска кауза и Поход за семейство

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов застана зад шествието, протестирало през днешния ден против София Прайд 2019, с който в България се приканва за отбрана на ЛГБТ общността и битка с дискриминирането и езика на омразата.

Съобщението е публикувано от неговата партия Вътрешна македонска революционна организация, а не от министерския му кабинет, само че в текста на никое място не се акцентира, че това е негова персонална позиция или изказване в качеството му на партиен водач.

През седмицата ръководещата Вътрешна македонска революционна организация зае позиция против София Прайд с извънредно изострен и нападателен звук. След като следващото годишно събитие бе подкрепено от десетки посланици и организации, в този момент Каракачанов подлага на критика и тях.

За да няма подозрение в ангажирането му с идеята на антигей средите, той категорично прикани " всеки естествен български жители " да отиде пред Министерски съвет и в другите градове, където се провеждат " мероприятия в поддръжка на обичайното българско семейство ". Той добавя и какво е разбирането му за такова семейство - " което се състои от мъж, жена и деца ".

Каракачанов насочва в разнообразни направления обвинявания в неистини и двуличие и декларира, че обичайното семейство е подложено на удари, само че без да прецизира какви по-точно са тези удари, както и приканва " фамилията да е в центъра на нашата политика ", само че не дава причини и образци какво той като министър или партията му са свършили в България за това.

" Поход за фамилията " се показва като " национална асоциация " и " съдружие с нестопанска цел в социална изгода ", а от оповестеният на страницата му правилник се вижда, че то е учредено в края на януари 2019 година Но още през декември то е почнало " петиция против хомосексуалната агитация ", взе участие в акцията против Националната тактика за детето 2019-2030 година и популяризира трагични текстове без създател, име на хората, за които се споделя или най-малко съответно място за протичащото се, само че започващи с " Като студентка се омъжих за англичанин и през 90-те години заживяхме в Англия. Тук децата стартират учебно заведение на 4 години – напълно почтени и лесни за манипулиране. "

Членове на Поход за фамилията са три неправителствени организации - борещото се против правото на аборт софийско Сдружение " Избор за живот ", варненското " Сдружение Нов Живот ", обявяващо измежду дейностите си " разпространяване на християнството и християнските полезности в обществото " и Сдружение " Свободен човек ", обявяващо на уеб страницата си извънредно " активност в социална изгода, изразяваща се в подкрепяне на онкоболни ".

" Свободен човек " има разгласен контакт единствено мобилен телефон, а Асоциация " Поход за фамилията " е изброила само адреси за е-поща в 5 града и профили в обществени мрежи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР