Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов подчерта, че основен

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов подчерта, че основен
Коментари Харесай

По-високи заплати и по-добра бойна техника обеща Каракачанов на празника на ВМС

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов акцентира, че главен приоритет в работата на управлението остава персоналният състав на войските. И по-конкретно повишението на заплащането и подобряването на изискванията на работа и образование. Това стана ясно от думите му след края на тържественото издигане на флага във Варна във връзка 138-ата годишнина от основаването на Военноморските ни сили. В идващите месеци ще се водят дейни диалози, с цел да се реализира по-добро възнаграждение за военнослужещите, като наред с нарастването на бюджета, ще се търсят и лични доходи, уточни министър Каракачанов. Той заяви още, че Съветът по защита е одобрил и следва в Министерския съвет да бъде импортиран план за капиталов разход за рационализация на фрегатите на стойност 90 милиона лв..

"Ученията демонстрираха, че макар незадоволителното средства, с които армията разполага, нашите офицери и бойци носят службата с достолепие ", уточни министърът на защитата. "Наблюдавайки на ученията нашите военнослужещи, спрямо тези от съдружниците ни от други страни, които са по-добре заплатени, по-добре оборудвани, с по-модерно въоръжение, нашите изрично са доста по-добри ", акцентира той.

На тържествения обред по издигане на флага по случай празника на Военноморски сили и акта по заграбване на първо офицерско звание участваха още представители на регионалната и общинска администрация във Варна, на Варненска и Великопреславска митрополия, съветникът на президента и някогашен министър на защитата Стефан Янев, ръководителят на Комисията по защита в 44-ото Народно заседание Константин Попов, представители на Министерство на вътрешните работи, доста жители и посетители на Варна.

Службата в армията не е единствено дълг, а нещо доста по-голямо. На вашите рамене пада отговорността за съществуването, просперитета, свободата и независимостта на българската нация и българската страна. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в приветствието си към курсантите от "Випуск 2017 " на Висшето военноморско учебно заведение "Н. Й. Вапцаров " във Варна дне. Ритуалът по заграбване на първо офицерско звание на курсантите се състоя на Морска гара Варна след тържественото издигане на флага по случай празника на Военноморските сили (ВМС) на Република България. "Усилията, които сте положили през тези години във военното учебно заведение, през днешния ден получиха своето самопризнание с приемането на първите офицерски пагони пред погледите на вашите командири, родители и поданството на Варна ", сподели още министърът на защитата. "Призовавам ви всичко, което сте научили, духа на българския боец, възпитанието в родолюбие и национализъм, да го предавате на вашите подчинени ", приключи той.

"Българската войска и Въоръжените сили на Република България се нуждаят от вас, с цел да претворите това, което сте натрупали като познание, в черноморския ни флот ". Това сподели началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и пожела доста триумфи и попътен вятър на младите офицери.

В словото си началникът на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров " флотилен адмирал Боян Медникаров акцентира, че възпитаниците на военноморското учебно заведение остават най-ценния капитал за своите преподаватели и командири. Първенците в обособените специалности и първенецът на випуска получиха дипломите и първите си пагони от министъра на защитата и началника на защитата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР