Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов

...
Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов
Коментари Харесай

Борислав Сандов очаква Столична община сама да се откаже от инсинератора

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов изрази вяра Столична община да подходи отговорно към плана за инсинератор в центъра на града и сама да се откаже от реализацията му. " Силно се надявам Столична община сама да се откаже. Ако не се откажат ние би трябвало да предприемем други дейности, само че ще ни забавят във времето ", съобщи той по време на пленер, отдаден на енергийните проблеми и климатичните провокации.

Сандов акцентира, че този вид планове към този момент не се финансират от Европейската комисия (ЕК) и че това щеше да е последният план, финансиран от Европейска комисия за изгаряне на RDF. " Европейска комисия към този момент не разпознава това като политика, която би трябвало да бъде подпомагана и на доста места в Европа към този момент стартират да извеждат от употреба такива уреди, а Европейска комисия към този момент не финансира такива съоръжения ", уточни той.
Сандов: Въглищните ни централи да работят единствено при пик през зимата ще предложим на Европейска комисия
Въглищните централи да работят единствено при пиково ползване през зимата. България ще предложи този вид на Европейска комисия в Плана за възвръща...
Прочети повече
Радетелите на инсинератора чисто софтуерно не биха могли да го завършат, тъй като има две решения на Върховен административен съд с които в единия случай се анулира решението обвързвано с надзора, в другия случай се анулира решението, обвързвано с изпълнителя, означи още Сандов. По думите му всичко се връща с наставления и за експертизи от Комисия за защита на конкуренцията, което ще сътвори такава чисто процедурна неспособност да се осъществя, тъй че той не би могъл да бъде изпълнен в границите на 2023 година.

" За да не връщаме парите, търсим трайно решение на RDF ", заяви вицепремиерът. Сред премисляните разновидности е вместо RDF да се извозва  не към циментовите фабрики, различен оператор да може да ги изгаря, а може би има и разновидности за експорт на RDF.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР