Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова и Мехмет Муш обсъдиха спешния внос на стомана и желязо за българската икономика

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова се срещна с турския министър на търговията Мехмет Муш в София. Муш дойде на работно посещаване отпред на огромна държавна делегация, на което хазаин бе министър Нинова.

По време на срещата стана ясно, че спрените доставки на стомана и артикули от нея поради войната в Украйна ще бъдат обезщетени с увеличение на квотата за импорт в Европейски Съюз от Турция. Бяха разисквани опциите на турската страна да извърши увеличената квота, както и вноса на тези артикули в България. Това ще разреши да се възстановят нарушените доставки на стомана и артикули от стомана, които са нужни на българската промишленост и строителен бранш.

„ България и Турция сме обичайно близки сътрудници, стокообменът пораства и по време на рецесията ”, съобщи министър Нинова. Министър Муш от своя страна благодари на българските управляващи за положителните условия за бизнес, за които е индикативен огромният брой турски вложения в България.

Вицепремиерът срещна турския министър с ограниченията, които българското държавно управление подхваща за превъзмогване на рецесията: обезщетения за бизнеса до 1 април в размер до 250 лева за мегаватчаса, а от 1 април – повишение на 300 лева Тя разяснява също мораториума върху цените на битовите консуматори, битката със спекулата и нарастването на приходите.

Двамата министри разискаха идното привикване на Междуправителствената българо-турска комисия за икономическо съдействие. Обсъдени бяха и опциите за съдействие в българските индустриални зони, които сега се развиват с бързи темпове и съставляват интерес за непознатите вложители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР