Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията е сменила членовете

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията е сменила членовете
Коментари Харесай

Корнелия Нинова смени ръководството на ДКК

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността е сменила членовете на борда след подадена молба за освобождение от изпълнителния шеф на Държавната консолидационна компания, разгласи Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Изпълнителният шеф си подаде молба за освобождение - смених останалите членове на борда, сподели Нинова. Искам да усъвършенствам работата на държавните предприятия - знаете какви проблеми има там. Така че реших, че желая нов състав на борда, с който да усъвършенствам работата, добави тя. Нинова посочи, че е поискала цялостна инспекция за работата на ДКК и чака отчет от Сметната палата.

Относно разпита на премиера Кирил Петков в прокуратурата, Нинова разяснява, че въпросът се преекспонира.

Всяка власт - законодателна, изпълнителна, правосъдна, е длъжна да се включи в битката с корупцията и задкулисието. За мен огромният проблем е заровен в тази постройка и той е в лобисткото законодателство, добави тя. Нинова съобщи, че огромната смяна в правосъдната власт би трябвало да стартира от Народното събрание. Дали ще се споделя основният прокурор Гешев или Иванов, или Петков, когато в закона не са заложени контролни органи и функционалности върху работата му, нещата ще продължат по същия метод, добави тя.

Нинова уточни, че от най-малко пет години молят за правосъден надзор върху актовете на основния прокурор. Добре е да се смени Гешев, ние сме му желали оставката неведнъж, в случай че разпоредбите, в случай че редът и законите останат в същия тип, то нищо значително не сме трансформирали. Никой не дава гаранции, че идващият основен прокурор няма да продължи по същата система на работа, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР